Aktuelt

NemID skal bekræftes med dit pas

Mange danskere modtager disse uger et brev fra Digitaliseringsstyrelsen i e-Boks, der beder dem bekræfte deres identitet inde i NemID-appen med deres fysiske pas. Du vil blive bedt om bekræftelsen, hvis du ikke allerede lever op til de nye sikkerhedskrav. 

Du får brev fra Digitaliseringsstyrelsen, hvis du skal foretage dig noget

De nye sikkerhedskrav gælder alle danske borgere. Hvis du har NemID-appen og skal bekræfte din identitet, får du et brev fra Digitaliseringsstyrelsen via Digital Post. I brevet - og i NemID-nøgleappen - får du en guide til, hvordan du nemt og hurtigt bekræfter dine oplysninger i NemID-appen med dit pas. 

Brug kun selve appen - du skal ikke følge et link eller sende billede af dit pas

Bemærk, at du altså IKKE bliver bedt om at sende billeder af dit pas noget sted hen, men udelukkende skal scanne det inde i selve NemID-appen, som er et sikkert miljø. Der er set eksempler på, at svindlere har forsøgt at sende falske breve ud, der ligner at komme fra Digitaliseringsstyrelsen - og hvor de beder om, at man trykker på et link for at opdatere sine oplysninger. Det er derfor vigtigt at slå fast, at du heller ikke bliver bedt om at trykke på et link i brevet fra Digitaliseringsstyrelsen for at opdatere dine oplysninger. Du skal kun gøre noget inde i selve NemID-appen.

Når først du har bekræftet din identifikation med passet én gang, skal du ikke gøre det igen.

Hvad kræver det?

ID-bekræftelsen kræver, at du har et gyldigt dansk pas med chip og en smartphone, der kan scanne chippen i passet. Det kan de fleste Android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Lever dit NemID allerede op til de nye sikkerhedskrav, får du intet brev og skal ikke foretage dig noget. Du får senere besked i din net- eller mobilbank om, at du kan tage MitID i brug.

Senere følger MitID Erhverv for virksomheder. Forventeligt i foråret 2022.

Hvad hvis jeg ikke har en smartphone eller et gyldigt pas?

Har du ikke en smartphone, der kan aflæse chippen i dit pas, eller har du ikke et gyldigt dansk pas, der er udstedt efter 1. januar 2012 og dermed indeholder en chip,  får du mulighed for at få MitID på en anden måde. Du kan i så fald se bort fra henvendelsen fra det brev, du modtager via Digital Post og vil senere få et brev fra Digitaliseringsstyrelsen om, hvad du har af alternative muligheder for at få MitID. Hvis du er fritaget for Digital Post, modtager du brevet som fysik post.


Kontakt os - og få personlig rådgivning

Læs også

Familie produkter

Garant

I alt 63 millioner kroner bliver udbetalt i renter til garanter

Er du en af Sparekassens 37.000 garanter, så får du i starten af april udbetalt 4,5 procent i rente af din garantkapital. Pengene bliver overført til din afkastkonto. Vi udbetaler i alt 63 millioner kroner til vores garanter.

Udlevér aldrig dit betalingskort til andre

Svindel

Ny svindelbølge hærger

De seneste dage er flere blevet forsøgt svindlet til at udlevere deres betalingskort. Især ældre mennesker er blevet ringet op med besked om, at deres betalingskort er i uorden eller er ved at blive svindlet – og at kortet derfor vil blive hentet af en medarbejder fra banken – eller politiet. Vi har set en stor stigning i denne svindeltype de seneste dage både i Sparekassen og på tværs af pengeinstitutter.

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Påskeoplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Her er din nye MobilePay

Digitale løsninger

Har du set, at MobilePay er blevet opdateret?

Appen har fået nyt design og ny navigation. Som noget nyt er en WeShare-funktion også flyttet ind, så du nemt kan dele udgifter i en gruppe. Opdateringen får du i selve MobilePay-appen.