Forskudsopgørelsen er tilgængelig

Nyheder

13 tips til en skræmmende god økonomi

Selvom Halloween er højtid for uhygge og chok, vil vi i Sparekassen gerne sikre, at du ikke bliver udsat for skræmmende overraskelser i din privatøkonomi. Vi har derfor fundet 13 situationer, det kan blive særdeles uhyggeligt ikke at have styr på.

Spin uhyggeshjulet og se de 13 råd her

Du kan også se alle 13 uhyggeligt gode råd herunder. 

1.  Du hæver penge for en person, du møder i byen og medvirker uden at vide det til hvidvask 🎃

Vælger du at være hjælpsom og hæve penge for en person til Halloweenfesten i nattelivet, risikerer du at medvirke til hvidvask. Kriminelle kan nemlig bruge dig som et ”muldyr” ved at overføre kontanter til din konto og så bede dig hæve beløbet for dem. Kendes du skyldig i hvidvask, kan strafferammen være op til halvandet års fængsel. 

Vær derfor opmærksom på denne svindel, hvis du vil undgå at tilbringe din næste Halloween bag tremmer med et lidt for livagtigt fangedragtskostume. 

2. Du får ikke energirenoveret din bolig 👻
Du risikerer at gå glip af uhyggeligt gode besparelser, hvis du ikke får energirenoveret din bolig. Udover at gøre miljøet en tjeneste, kan du se frem til en lavere varmeregning, et sundere indeklima og en øget værdi af din bolig.
Læs mere om dine muligheder og beregn hvor skræmmende mange penge, du kan spare om året:
Læs om energiforbedring af dit hus
3. Du dør, og din kæreste, som du har boet sammen med i mindst to år, er den, der arver din pension,  men du troede, det var nogle helt andre 🎃

Kommer manden med leen uanmeldt forbi dig, kan det - udover at blive en trist oplevelse for dine efterladte - også resultere i et økonomisk rod. Har du boet sammen med din kæreste i mindst to år, er det nemlig til manges overraskelse din kæreste, der arver din pension, hvis pensionsordningen er oprettet efter januar 2008. Den information kan potentielt ryste selv den mest hårdnakkede Halloween-elsker. Få derfor styr på dine pensionsforhold, så du ikke bliver hjemsøgt af dødalvorlige overraskelser.

Læs mere om pensionsbegunstigelse her.

4. Du betaler fuld pris på oplevelser i efteråret i stedet for at få rabat med Sparekassen 👻

Som kunde hos os kan du få op til 25 procent rabat på en række dyre- og oplevelsesparker. Med billetter til både børn og voksne kan du gøre efteråret sjovere for hele familien.

Du kan få rabat til blandt andet BonBon-Land, Cirkusland, Den Blå Planet, Egeskov, Givskud Zoo, Oceanarium, Randers Regnskov, Skandinavisk Dyrepark, Universe, WOW Park og Aalborg Zoo.

Læs om rabatterne her

5. Du har ikke en indbo- eller ulykkesforsikring 🎃
Det kan blive uhyggeligt dyrt, hvis uheldet er ude, og du ikke er forsikret - så hæfter du nemlig selv for at dække diverse skader og tab. Med en indbo- og ulykkesforsikring kan du trygt gå en Halloweennat med diverse ”trick or treats” i møde!
6. Du betaler til abonnementsaftaler, der ikke er pengene værd 👻
Abonnementstjenester bliver mere og mere udbredt, og det betyder, at du let ender med at betale for tjenester, som du ikke bruger længere eller ikke er pengene værd. Gå derfor dine abonnementer igennem, og kortlæg, hvilke du har brug for, og hvilke din bankrådgiver vil vende sig i graven over.
7. Du får ikke lavet en pensionsopsparing i tide 🎃
Det er en uhyggelig god investering i din fremtid at påbegynde en pensionsopsparing tidligt. På den måde skal du lægge mindre til side ad gangen for at opnå en fornuftig opsparing. Vi står klar til at vejlede dig om alle dine pensionsspørgsmål, så du er godt rustet til fremtiden.
8. Din bankrådgiver er ikke til at få fat på 👻 

I Sparekassen Kronjylland får du personlig rådgivning i øjenhøjde, da vi gerne vil investere vores tid i dig. Du kan derfor ringe direkte til din egen rådgiver og slipper for at blive stillet rundt i et upersonligt callcenter eller andre uhyggelige ting.

9. Du har kun ét betalingskort med på ferien - og pludselig har det ramt beløbsgrænsen 🎃

Er du på ferie, og oplever du pludselig, at dit betalingskort ikke kan bruges, fordi det har ramt beløbsgrænsen, kan drømmeturen pludselig blive til et mareridt.

Med et Visa/Dankort kan du højst købe for 25.000 kroner pr. 30 dage i udlandet – inklusive automathævninger. Det lyder umiddelbart af meget, men har du kort tid inden ferien betalt fællesrejsen med dit kort på en udenlandsk hjemmeside og foretaget almindelige betalinger med Apple Pay i danske butikker, kan du godt risikere at støde mod kortets loft. Sker det, kan du ikke gennemføre flere betalinger eller hæve penge. 

Undgå at blive hjemsøgt af spærrede kort på din næste rejse: Læs mere om betalingskort på ferien her 

10. Du mister overblikket over din økonomi 👻

Der kan være mange uhyggelige årsager til, at du mister det økonomiske overblik - eksempelvis gæld, skilsmisse, lediggang, sygdom eller et overforbrug af mørke kapper og flagermusevinger. Det vigtigste er dog, at du kommer tilbage på sporet. Ligesom en bil skal din økonomi have jævnlige serviceeftersyn, og du er altid velkommen til at spørge din rådgiver om tid til et økonomitjek.

Læs mere om økonomisk uro her

11. Du binder dig til et dyrt og uigennemsigtigt lån 🎃

 Et lån kan åbne op for en masse nye muligheder såsom en ny cykel, eget lydstudie, bil, drømmehuset, den selvstændige virksomhed eller ekstra midler til sommerferien. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket lån du binder dig til. Det kan nemlig blive vildt uhyggeligt, hvis du pludselig hæfter for skyhøje renter på et kviklån. I Sparekassen vil vi derfor gerne vejlede dig, når du mangler hjælp til finansiering, så du slipper for sort uheld og uforudsete oplevelser.

12. Du har ikke råd til en ordentlig udklædning til Halloweenfesten 👻

I Sparekassen får du bedre råd til dine drømme – også selvom, det er et kostume, der med garanti vil give andre mareridt. Vi går op i de ting, der er vigtige for dig, hvad end det gælder drømmehuset eller saglig investeringsrådgivning, der giver afkastet til at finansiere netop den udklædning, der tager kegler til Halloween.

13. Du bliver svindlet på nettet 🎃

Svindel med nethandel er desværre et stigende problem, som mange danskere udsættes for. Det er derfor en god idé at være ekstra opmærksom, når du shopper online forud for halloweenfesten.

Vil du lægge den uhyggelige netsvindel i graven? 

Få tips til hvordan her 

Trænger dit økonomi til et eftersyn?

Vil du gerne have vendt din økonomi med os, så husk, at du altid kan kontakte din personlige rådgiver. Du kan ringe direkte til din rådgiver - eller for eksempel skrive i din mobil- eller netbank. 

Kontakt os

Få rådgivning der passer dine behov

89 12 24 00

Find medarbejdere

Ferie betalingskort

Betalingskort

Undgå ikke at kunne betale på ferien

Har du et Visa/Dankort? Så er det rart at vide, at der er et betalingsloft på Visa-delen. Visa-delen bruger du, når du bruger kortet i udlandet, på en udenlandsk hjemmeside eller betaler med Apple Pay i butikkerne herhjemme.

Webinar: Skal du beholde dit nuværende realkreditlån eller ej?

Webinar

Webinar: Skal du beholde dit nuværende realkreditlån eller ej?

Tilmeld dig vores webinar og hør, hvad dine fordele er ved at omlægge dit boliglån til et andet.

Ny Netbank og Mobilbank

Nyheder

Ny net- og mobilbank

Du har fået en ny privat mobil- og netbank i Sparekassen Kronjylland. I løbet af maj og juni bliver adgangen til gammel mobilbank lukket for alle privatkunder.

Sikkerhed

Fupmail er ikke fra Sparekassen

Enkelte kunder har modtaget en mail, der ligner at komme fra Sparekassen. Mailen beder dem opdatere deres informationer via et link inden for 24 timer, hvis de ikke vil have deres konto spærret. Mailen er falsk.